A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

Дякуємо ЗСУ за можливість бути вільними!

      Спорт, здоров’я, природа, історія, спілкування, пригоди.  Усе це можливе під час велопоходів учнів нашої школи мальовничими місцями рідної громади. Коротенький фотозвіт – весна 2023.  Далі буде...

18:14 07.05.2023

Учитель - це та людина, яка мусить бути локомотивом часу: брати на себе відповідальність, вести за собою, іти ( а інколи й бігти) в ногу з тим самим часом.

Увага до потреб та можливостей учнів, вимог МОН та реалізація концепції НУШ - усе це спонукає педагога підвищувати й власний професійний рівень. Так, нещодавно члени професійної спільноти вчителів мовно-літературної галузі Хустської ЗОШ I-III ст. №2 під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Бордей Вероніки Йосипівни провели творче засідання на тему "Інноваційний підхід до вивчення літератури". Це був справжній вернісаж педагогічних родзинок, нестандартних ідей, творчих підходів, що дозволяють ефективно реалізувати ключові компетентності на уроках словесності. Учителі ділилися власними напрацюваннями за такими напрямами: ✓ Сучасні методи та прийоми вивчення теорії літератури (Гергардт М. П.). ✓ Реалізація ключових компетентностей НУШ на уроках української літератури в 5 класі (Симоненко А. Р.). ✓ Використання онлайн-сервісів на різних етапах вивчення програмового матеріалу (Ганусинець Д. М.). ✓ Методи й форми роботи з розвитку творчих компетентностей учнів на уроках української літератури (Білак О. В.). ✓  Розвиток читацької компетентності на уроках позакласного читання (Маланій О. В.). ✓  Ментальні карти, проєкти, віршокартини, комікси та меми на уроках літератури як засоби візуалізації навчального матеріалу (Молнар-Сугай М. Д.).    Звісно, це лише десята частина всіх напрацювань педагогів, але було відчутно, яка колосальна робота стоїть за цією вершиною освітнього айсберга. Та інакше й бути не може, бо ж незмінним залишається важливий постулат: за кожним успішним учнем стоїть творчий, успішний наставник, котрий ніколи не припиняє вчитися сам.

16:30 07.05.2023

Екскурсія чарівним куточком Закарпаття - Долиною нарцисів.

    Долина нарцисів – унікальне багатство нашого краю. Щороку сюди приїжджають сотні туристів аби помилуватися цвітінням нарцисів. У такому чарівному куточку натхнення приходить саме собою.Тихо, квітково, незвично.  Крім неймовірного видовища, тут зачарує і сама атмосфера. А ще серце переповнює гордість. Бо це ж у нас – в Україні. І ми зуміли зберегти це диво природи.

18:41 05.05.2023

Вітаємо команду "Смайлики"!

Сьогодні  наші дорогі,найкращі,найрозумніші  "Смайлики" - команда любимого 10- А: Крічфаловшій Стас- незмінний капітан команди від 5 класу, Кокошкіна Катька,Кузьма Саша,Борис Тімея та Крістіан Дан у суперфінальній грі інтелектуального турніру "Що?Де? Коли?" 2022-23 р. серед команд студентів коледжів,ліцеїв,вузів та учнів закладів загальноосвітньої середньої освіти, (12 команд)здобули II місце,поступившися команді-переможниці лише одним балом! 

21:20 03.05.2023

«Безпечне та здорове робоче середовище- основний принцип та право на роботі»

      28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, молоді спеціалісти Хустськоі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 зібралися, щоб обговорити важливі питання забезпечення належних та безпечних умов праці, комфортної міжособистісної взаємодії , дотримання прав і норм фізичної , психологічної , інформаційної та соціальної безпеки, проблеми адаптації в освітньому середовищі. 

21:10 28.04.2023

Зустріч із талановитою письменницею, членкинею Національної спілки письменників України Наталією Дурундою.

     Бувають зустрічі, які, мов осіннє листя, губляться в шаленій круговерті, а бувають і такі, що в життєвому календарі відзначені як доленосні. Саме такою приємною, атмосферною була зустріч із неймовірно талановитою письменницею, членкинею Національної спілки письменників України Наталією Дурундою . У приміщенні Хустської публічної міської бібліотеки відбулася презентація книг "За брамою пекла" та " Під клеймом OST",  які повертають читача в той період історії , котрий до нині пече болючими спогадами, - роки Другої світової війни. Біль, розпач, безнадія і, як промінь у темному царстві, щире кохання , життя після "життя" - усе це в книгах талановитої мисткині. Велика вдячність пані Наталії за можливість невимушеного спілкування й занурення у світ особистої творчої майстерні.  Р.S. Приємний післясмак залишився і в членів мовно-літературної спільноти Хустської ЗОШ №2. Емоційне обговорення тривало ще довго після завершення творчої презентації.

21:27 27.04.2023

Вітаємо наших юних зірочок!!!

Спочатку було Слово! Потім було творче горіння! А потім була перемога!       Надзвичайно приємно спостерігати за творчим та духовним зростанням наших юних поціновувачів Шевченкової поезії . На фінальному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка наші учениці здобули дипломи II ступеня (Гінцяк Анастасія, учениця 9-Б кл.) та III ступеня ( Рошинець Софія, учениця 7-Б кл.). Вітаємо наших юних зірочок і бажаємо нових, не менш яскравих перемог. Окрема вдячність батькам наших учениць, адже  основи духовного виховання, прагнення пізнавати світ через слово закладали саме вони . А їхні шкільні наставники, Діана Ганусинець  та Ольга Білак , допомогли розправити крила й навчили не боятися злітати високо-високо! Пишаємося вами й бажаємо нових звершень!

21:11 27.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора