A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

Члени учнівського самоврядування Хустської загальноосвітньої №2 задіяли учнів школи до плетіння сітки для наших захисників.

   В такий нелегкий час дуже важливо згуртовуватися для досягнення спільної мети та допомагати нашим ЗСУ.   Наближаємо перемогу разом.🇺🇦

21:04 21.03.2024

#ПИСЬМЕННИК_У_ШКОЛІ

  Ця зустріч відбулася!!! Цікава! Мотивуюча! Філософська! По-особливому незвична📖 Ще б пак! Коли лектор - Рошко Михайло Михайлович - український письменник, лауреат літературної премії ім. Ф. Потушняка, декан факультету іноземної філології Ужгородського національного університету. Дуже вдячні, Mikhaylo Roshko, за життєву мудрість💛🩵

20:06 21.03.2024

🌍20 березня – Всесвітній день Землі.🌏

     Це свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.  Дату обрали не випадково: 20 березня – день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

20:10 20.03.2024

20 березня- Всесвітній день казки!✨📚

    Його мета – охопити нову аудиторію, долучити її до читання. Заради любові до казок у шкільній бібліотеці Бонь М. М.  провела годину читання для учнів початкових класів. Любителі книжок із насолодою слухали чарівні казки.

19:55 20.03.2024

ПИШАЄМОСЬ НАШИМИ УЧНЯМИ!

    У змаганнях серед майже десяти команд ерудованих і кмітливих шестикласників міста,   у інтелектуальній грі "Всезнайко" перемогла команда "Стефанія". Протягом усієї гри атмосфера на розумовому ринзі була дуже напруженою. Питання були різноманітними . Вони охоплювали різні сфери: літературу, історію, географію, науку, математику і мистецтво. Були  запитання і на кмітливість. За підсумками гри право сидіти за "жовтим» столом під час наступного туру вибороли учні 6 Б класу.

19:48 19.03.2024

Багатовікова історія українського народу - бездонна, невичерпна криниця духу мудрості, перемог і страждань.

    Напередодні знаменної дати - 85 роковин Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина рої середньої та старшої вікової категорії зібралися на лінійку-реквієм, щоб вшанувати пам'ять тих людей, які віддали своє життя за Україну тоді і боронять її зараз, аби ми проживали у вільній, незалежній державі.    Пишаємося своєю державою, будьмо справжніми патріотами своєї країни. Слава Україні! Героям слава!

19:42 15.03.2024

Пам’ятаємо про минуле, віримо в Перемогу!

.            .. Чи чулись те, рідні браття,                Як боролось Закарпаття?                Як боролось Закарпаття?     Хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.  Хто забуває помилки минулого, приречений на те, аби повторити їх у майбутньому.      Ми повинні пам’ятати про події кінця 30-их років, коли  «на Срібну Землю йшла печаль, Страшний той час був і жорстокий …».      Щоб пригадати події, що відбувалися у Хусті  85 років тому, колектив учнів 10 класу разом із учителем історії Анталом М.М. провели  конференцію для старшокласників «Карпатська Україна і сьогодення».  Добре підготовлені виступи школярів,  яскраво підібрані сюжети допомогли учням зануритись у глибину подій тих страшних часів.       Д-р П. Стерчо писав: «У всіх часах історії позначилася неухильна воля українського народу жити вільним життям. Ця неухильна воля бути господарем на своїй землі виявлялася активно в різних часах на різних просторах України. Ця неухильна воля жити вільним національно-державним життям була, є й залишиться надалі дороговказом для кожного свідомого українця» (Карпато-Українська Республіка, 1961р.)     Пам’ятаємо про минуле, віримо в Перемогу!

19:38 15.03.2024

«Ми не знаємо слова «капітуляція»…

     У словнику українського націоналіста немає слова «капітулювати», сильніший ворог може нас у бою перемогти, але поставити перед собою на коліна - ніколи! Ми складаємо найвиразніше свідоцтво своєї органічної приналежності до української нації!» - так відповів Михайло Колодзінський на вимогу здати зброю карпатських січовиків в далекому 1939 році.       Недивно, що учні 11-А класу Дан Крістіан та Кошинська Інна обрали для своєї доповіді на міській учнівській конференції з нагоди 85-річниці проголошення державної незалежності Карпатської України та 150 річниці з дня народження президента Карпатської України Августина Волошина тему "Шеф Карпатської Січі - Михайло Колодзінський".      Пам'ятаймо наших Героїв та їхні мудрі настанови!       Цінуймо кожну хвилину та годину, день та рік нашої незалежності, за яку боролися, борються й будуть боротися найкращі сини та дочки українського народу!

19:34 15.03.2024

Інтерактивна декада «Рослини і тварини Закарпаття» пройшла у нашій школі

       Ми це зробили! А почалося все з ідеї замінити традиційні предметні тижні інтерактивною подією, яка б, у першу чергу, інтегрувала усі навчальні предмети НУШ через вивчення, дослідження, висвітлення однієї теми. Разом із лідерами професійних спільнот ми обрали тему для першої інтерактивної декади - «Рослини і тварини Закарпаття», запланували заходи, проєкти, майстер-класи. Важливо, що протягом Декади всі мали можливість втілити не лише заплановане, а й додати щось нове, цікаве. Інтерактивна декада - це насамперед співпраця між учителями, учнями, батьками в процесі виконання завдань. І коли така інтеракція в команді стає основою будь - якого проєкту, справді приємно бачити яких результатів можна досягти!

18:44 14.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора