A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №2
Хустської міської ради Закарпатської області

10 порад молодому вчителю В.Сухомлинського (з книги «Сто порад вчителю»)

Дата: 28.09.2022 22:38
Кількість переглядів: 20

1.Ми маємо справу з найскладнішим, неоціненним, найдорожчим, що є в житті – з людиною. Місія школи – боротися за людину.

2.Об’єкт нашої праці – найтонші сфери духовного життя особистості, яка формується, – розум, почуття , воля, переконаність, самосвідомість.

3.Виховувати людину – це передусім знайти її душу, бачити та відчувати її індивідуальний світ.

4.Немає в дитини нічого такого, що вимагало б від педагога жорсткості. Не давайте прорости в своїй душі насінню зневіри в людину, підозрілості.

5.Немає якихось єдиних для всіх школярів передумов успіхів у навчанні.

6.Успіх у навчанні – це стежка, що веде до того куточка дитячого серця, в якому горить вогник бажання бути гарним.

7.Слово – могутній борець за людську душу. Створюйте інтелектуальний фонд для запам’ятовування, заучування, збереження в пам’яті програмного матеріалу.

8.Спонукайте учнів до читання – найважливішого рятівного засобу для успішного читання. Ніяке захоплення не принесе користі, якщо воно не зачіпає думки, душі, серця.

9.Доброзичливість, розумна доброта – ось що має бути атмосферою життя дитячого колективу, головним тонусом відносин взаємовідносин педагога і дітей.

10.Уміння володіти собою, тримати себе в руках – одне з найбільш необхідних умінь, від якого залежить і успіх діяльності педагога, і його здоров‘я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора