A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

У Хустській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 пройшов тиждень військово-патріотичного виховання «Я – частинка України»

     Як завжди, професійно, емоційно і цікаво було організовано і проведено Тиждень військово-патріотичного виховання «Я – частинка України»,  з метою розширення і поглиблення національно-громадянських і військово-патріотичних знань школярів.      У рамках Тижня відбулися ряд заходів, присвячених Дню захисника України: години спілкування «Збройні сили України на захисті держави», змагання зі стрільби з командами роїв «Джура», виставка малюнків.  По особливому пройшов брейн ринг для старшокласників до Дня захисників України «Козацькому роду нема переводу», підготовлений учителем ЗУ Анталом М.М.      Напередодні тижня бібліотекарем Пристаєю Є.Д. було оформлено тематичну виставку літератури «Козацька держава – наша мудрість і слава».

17:04 09.12.2022

У темні часи не втрачаємо віри в нове життя!

    Сьогодні наша школа доєдналася до Всеукраїнського проєкту-конкурсу "Золота цибулина 2023" від #Flowers4school.      Учні 10-А класу висадили нові, незвичні сорти різних квітів, які будуть милувати оком всіх учасників освітнього процесу та гостей нашої школи. Незважаючи на важкі часи для нашої держави, прагнемо кращого, красивого, доброго у 2023 році, і нехай перемога ЗСУ над ворогами буде швидше, ніж зійдуть наші первоцвіти, гіацинти та тюльпани! Очікуйте весняних фото !

20:05 08.12.2022

Волонтери - люди доброї волі!

     У понеділок, 5 грудня, в Україні відзначають Міжнародній день волонтера.Волонтери – це справжній приклад доброти, людяності й безкорисливості.

20:53 05.12.2022

До вшанування 300-річного ювілея видатного поета і філософа Григорія Сковороди. У бібліотеці Хустської ЗОШ пройшла виставка літератури.

     Григорій Сковорода – український філософ-містик, богослов, поет та педагог – беззаперечно є видатною постаттю в українській історії та ідейним натхненником для багатьох і дотепер. Автор філософських і педагогічних трактатів, поетичних творів, перекладів, проповідей, притч, байок, він був високоосвіченою людиною свого часу. Та багато людей звикли сприймати філософа лише як персоналію на сторінках шкільного підручника, де часто його образ не надто привабливий – аскет, відлюдник і моралізатор. Уродженець харківського краю з родини спадкових козаків, оспiвував природу України, її працьовитих людей, прагнення до щастя й волi, висмiював панiв за їх паразитизм, за знущання з народу.  Головним сенсом людського існування вважав самопізнання, надавав перевагу особистій свободі.

20:47 04.12.2022

На базі Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів N 2 відбувся практичний семінар для вчителів мистецької галузі ЗЗСО Хустської МТГ

   Досвідом роботи поділилися досвідчені та молоді вчителі, зокрема й щодо викладання інтегрованого курсу "Мистецтво" та окремих предметів "Музичне мистецтво", "Образотворче мистецтво".

21:14 29.11.2022

«Голодомор - біль минулого і пам'ять майбутнього».

     Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам’ять про живих і ненароджених. Наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.         Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати про кожного, хто  страждав і загинув страшною смертю, щоб цей гіркий досвід назавжди залишився в минулому. #ПамятаємоЄднаємосяПереможемо Без пам‘яті минулого, у нас немає майбутнього!

13:51 26.11.2022

23 листопада 2022 року Державна служба якості освіти України презентувала інформаційно-аналітичну систему EvaluEd.

    Хустська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 взяла участь в апробації системи ЕvaluEd для самооцінювання управлінського процесу разом з 11-ма закладами освіти Закарпатської області. Така система надзвичайно потрібна і практична для підготовки до інституційних аудитів, самооцінювання освітніх та управлінських процесів. Опитування учнів, батьків, учителів та опрацювання результатів суттєво економить часовий ресурс і забезпечує об’єктивність. Дякуємо всім за активну участь!     Апробована система EvaluEd дала нам можливість визначити якість управлінських процесів, оцінювати ефективність  управлінських рішень.     Як зазначив Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак «…EvaluEd — це не про освітню статистику, а про реальний стан справ у закладах освіти».

17:57 25.11.2022

Україна -це держава гідності і свободи!

        Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004р., який став Святом Свободи, і Революція Гідності 2013р.          Це був надзвичайно важкий іспит для держави, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.  Для учнів 11 класів учителем історії та правознавства Лукач М. С. був проведений урок мужності "Ми не зганьбили славу наших предків, нових героїв дали небеса".       Метою було вшанувати патріотизм і мужність громадян України, які восени 2004 р. та у листопаді 2013 - лютому 2014 рр. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.  Учнів отримали об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні на початку 21 століття. Саме такі заходи прищеплюють любов до Батьківщини, виховують і розвивають бажання стати гідними громадянами України.

11:31 21.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора