A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

Коли людина сприймає життя через пісню, вона підіймається над світом, а якщо це пісня на слова Т. Г. Шевченка, то вона підіймається над часом.

      Відрадно, що в учнівській спільноті є такі обдаровані діти, що вміють продемонструвати безмір і красу музики через призму  власного таланту. Незмінним відкривачем таких зірочок є вчитель мистецтва Грицак В. І.         Отже, "Зоре моя вечірняя". Слова Т. Шевченка, муз. Я. Степового. Виконують: Валерія Кнауер ( учениця 5-Б кл.) та Монько Рената ( учениця 6-Б кл.).

23:07 09.03.2023

Шевченківські дні у початковій школі.

     Щорічно  9 березня Україна відзначає  день народження видатного майстра слова, талановитого художника, славетного й величного Тараса Григоровича Шевченка. Учні початкових класів  Хустської ЗОШ І-ІІІ ст. N 2 долучилися до святкування річниці Великого Кобзаря. Вчителі та діти присвятили пам’яті письменника різноманітні заходи та інтегровані заняття.        Тарас Григорович Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці, той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

22:52 09.03.2023

Укотре над Україною засяяла зірка Великого Кобзаря!

    Його Слово, могутнє, пророче, набуло такої сили, що змусило увесь світ підняти знамена правди та незламної волі! З нагоди річниці з дня народження Тараса Шевченка вчителі української мови та літератури Хустського ЗЗСО №2 провели ряд заходів із вшанування великого поборника людських прав та свобод.       Так, свої знання життєвого та творчого шляху Кобзаря демонстрували учні 9-Б класу в інтерактивній грі "Знавці творчості Т. Шевченка" ( учитель Ганусинець Д. М. ).

22:39 09.03.2023

9 березня народився Тарас Шевченко (9.03.1814 — 10.03.1861) — видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч.

      Т. Г. Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.      Учні Хустської ЗОШ мали змогу познайомитися із творчістю великого Кобзаря. Складали пазли ілюстрацій до творів Шевченка, знайомилися з найкращими афоризмами Тараса Григоровича, дізналися багато цікавого з лепбуку про Т.Г. Шевченка, розповідали і читали вірші Кобзаря.

22:05 09.03.2023

Рятувальники завітали в гості до школярів.

      Найвищими цінностями суспільства є життя і безпека. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виростала повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично.        9 березня працівники ДСНС  та соціальний педагог  Вучкан Н.М. провели  бесіду з  учнями 4-А класу з питань пожежної безпеки та цивільного захисту, нагадали як можна запобігти пожежі та що треба робити у випадку її виникнення. Також дітей проінформували про порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних та інших  підозрілих предметів, та як захистити себе та своїх близьких від можливих небезпек.

19:55 09.03.2023

"Україна незламна!"

     Під таким гаслом сьогодні пройшла інтерактивна виховна година у 9б класі, класний керівник Скрипник Л. Ю. Кючовими фразами протягом заходу були: "Перемога скоро!", "Віримо в ЗСУ!", "Молимося за наших Захисників!". Учні переглянули відео про початок буремних подій та підтримку України країнами світу, складали асоціативний кущ "Що для мене означає слово" "війна" ?", працювали в групах " Як добре я знаю Україну?" (складання карти з пазлів) та в парах " Продовжити прислів'я".

09:19 04.03.2023

Сьогодні, 1 березня , у Всесвітній день цивільної оборони, у нашій школі стартує декада цивільного захисту.

      Це період, протягом якого проводитимуться заходи з підвищення рівня готовності до можливих небезпек.       Класні керівники, учителі ОЗ  та ЗУ, вихователі ГПД, бібліотекарі, соціальний працівник, асистенти учителя, медичні працівники запланували заходи до тематичних днів: бесіди, практичні заняття, демонстрації, зустрічі з представниками МНС, рятувальниками, виставки малюнків, майстер-класи з виготовлення елементів захисту, відкриті уроки, що стосуються теми безпеки тощо.      Девіз Декади: «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти!»

18:53 01.03.2023

"Мова — духовне багатство народу"

     Наша мова - найчарівніша, наймилозвучніша, найпрекрасніша та найдорожча серцю мова у світі. У сучасних реаліях життя вона стала для нас не лише засобом спілкування, а й сильною зброєю, яка допомагає визначити нашу національну ідентичність, надихає нас на боротьбу та об'єднує заради спільної перемоги над ворогом.       Тому сьогодні в нашій школі пройшло свято "Перлини рідної мови у творчій скарбниці Лесі Українки" з учнями 4-В класу, виховний захід "21 лютого - День рідної мови" з учнями 4-А класу, інтелектуальна гра "Барви рідного слова" з учнями 6-Б класу, вікторина "Із чорнобривців сплетена душа моєї мови..." з учнями 7-Б класу, інформаційна година "Як парость виноградної лози плекайте мову" з учнями 8-Б класу.

21:11 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора