A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №2
Хустської міської ради Закарпатської області

Новини

Дата: від до Скинути

#До 70-річчя з дня народження Дмитра Кременя#

    Учителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Хустської МТГ долучилися до заходів з нагоди відзначення року Дмитра Кременя - підготували матеріали (розробки уроків літератури рідного краю) для збірки "Вивчення творчості Дмитра Кременя в закладах загальної середньої освіти" (упорядковано кандидаткою педагогічних наук Тетяною ГНАТКОВИЧ, завідувачкою навчально-методичного кабінету методики викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін кафедри теорії й методики професійної освіти та інноваційних технологій Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти та виданої).  Дякуємо Тетяні Дмитрівні за можливість!  Дякуємо нашим учителям за роботу!

22:44 22.09.2023

#ВЕACTIVE DAY

22-23 вересня 2023 року святкуймо #BEACTIVE DAY в Україні. Під девізом «Будь активним! / #BEACTIVE» в закладі освіти проводяться будь-які фізичні активності із масовим залученням учнів, як в офлайн так і в онлайн режимі (скріншоти та відео онлайн уроків, активностей, відео виконання вправ, як особисто так і з друзями). Відео та фото активностей працівниками закладу освіти, самими учнями викладаються в своїх акаунтах соціальних мереж Instagram та Facebook з хештегами: #beactiveday #ua_active #europe_active #actforhealth #imzo #sportmoncom #schoolkhust2 #beactive, а також додавши теги: @ua_active @europe_active @Українсько-швейцарський проєкт Діємо для здоров’я. Учасники #BEACTIVE DAY 2023 в Україні отримають сертифікати європейської події найактивніших закладів освіти.

22:42 22.09.2023

"Не я пишу - це мною пише Бог."

Не я пишу – це мною пише Бог. Канон і палімпсест – на рівні серця. Свіча палає на вітрах епох, А грифель бога дотепер не стерся. А коли допишеться сторінка, Перейде печаль у ці рядки, Прийде на причал у чорнім жінка, Над привиддя чорної ріки. Промине і слава, і неслава… Але я ніколи не помру, Лиш полину – білим пароплавом, Білим пароплавом по Дніпру…  У 8- А класі учителем української мови та літератури Симоненко А.Р. було проведено літературну світлицю «Не я пишу – це мною пише Бог…», присвячену 70-річчю від дня народження нашого славетного земляка Дмитра Кременя – поета, есеїста, публіциста, перекладача, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії України імені Т.Г. Шевченка.  «Доля відміряла йому небагато – 65 років, але прожив він їх сповна, на всю глибину поетичного та публіцистичного хисту, ставши символом єдиної, не пошматованої України. Бо ж митець поєднав і в творчості, і в житті два такі несхожі українські регіони – Закарпаття та Миколаївщину. Постать Креміня стала ще одним виявом соборності української душі, коли талант із Верховини не тільки прижився у степовому Причорномор’ї, а й став його поетичним уособленням», – писав Олександр Гаврош про поета, який є гордістю нашого краю, нашої держави. Не дарма 2023 рік оголошено роком вшанування Дмитра Кременя. Діти мали змогу поринути у глибокий світ неймовірних поезій митця, які вражають різноманіттям тематики, мудрим осмисленням людського буття, непересічною точною оцінкою історичних подій.

16:03 21.09.2023

Момент вибору професії - чи не найважливіший у житті кожної людини.

     Як визначитися у світі сучасних професій, який шлях обрати?  Відповісти на це питання учням 8-11 класів  допомогла сучасна модельєрка, художниця, дизайнерка Даша  Мидулич. Вона розповіла про роль освіти, необхідні знання, плюси і мінуси роботи та багато інших цікавинок. Дякуємо за ініціативу та  співпрацю.

17:30 15.09.2023

Благодійність єднає людей та сприяє створенню сталого суспільства

     5 вересня - Міжнародний день благодійності. Питання доброчинності в Україні стало ще більше актуальним із початком російської агресії. Війна об’єднала українців задля спільної мети - перемоги над ворогом. Шкільна родина долучилася до акції «Сильні разом», зібрала  31 162 гривні та передала їх 128 Закарпатській гірсько- штурмовій бригаді.

20:51 05.09.2023

З Днем знань!

1 вересня!  День знань!  Уже другий рік ми починаємо новий навчальний рік в умовах повномасштабної війни  московії проти нашого народу.  Війни, якої ми не обирали, не починали, не хотіли. Протистояння наших двох світів триває вже більше 850-ти років. Ми воюємо проти світу варварства, насильства, деспотії, тоталітаризму, жорстокості.  Ми воюємо за наші цінності: людяності, освіченості, демократії, свободи слова та вибору, любові один до одного. Ви можете їх знайти, здобути, покращити у стінах нашої школи. Дякую ЗСУ за можливість почати навчання у цей непередбачуваний час. Пам’ятаймо воїнів, які віддали своє життя за можливості для нас, не втрачаймо їх. Нашим наймолодшим першокласникам бажаємо мирних, цікавих років навчання у нашій школі. Ми раді стати вашою другою домівкою в житті. Вітаємо випускників 9-х та 11-х класів. У вас буде напружений рік праці та сподівань. Великого бажайте і втілюйте свої мрії в життя вже зараз, вже сьогодні тут - у вашій рідній другій школі. Вітаємо всіх вчителів з початком навчального року. Дякуємо міській раді, управлінню освіти,батькам за підтримку та сприяння у підготовці  до нового навчального року. Пам’ятаймо: разом ми сила, яка здатна перевернути гори.  Спокійного нам всім нового 2023-2024 навчального року і наближення нашої перемоги над московським агресором. Слава Україні!

13:06 01.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора